Historie

De naam van dit prachtige viersterren kloosterhotel met internationaal karakter blijkt net zo exclusief als de omgeving. En wat is er nu specialer dan verpozen in wat eens het Ursulinenpensionaat was? Ervaar de serene sfeerelementen van zoveel jaren geleden opnieuw. Koninklijk slapen in een chique, monumentale omgeving en uw dag genieten in een prachtige omgeving. Laat uw dag beginnen met de kerkklokken als wake-up call, ervaar een bijzondere persoonlijke touch en beleef het MERICI-gevoel dat bestaat uit aandacht vanaf het moment van aankomst tot vertrek.

De “MERICI” uitstraling beperkt zich niet alleen tot het interieur maar proeft u ook in de nabije omgeving van het kloosterkwartier. MERICI HOTEL is omgeven door de historische Dominicanenwal met aangrenzend de schootsvelden, de oude grachten en met aan de voorzijde een adembenemend mooie verbinding richting de Basiliek en de Oude Markt.

DE 7 MONUMENTEN VAN HET KLOOSTERKWARTIER
Michielskerk
Dominicanenklooster
Basiliek
Ursulinenklooster
Mariapark
Dominicanenwal
Schootsvelden

Sittard – dé stad van Toon Hermans – en MERICI HOTEL vormen met al hun verfijnde elementen een onmisbaar onderdeel van dit zo dierbare hart van Limburg.